בריאות השד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

16/07/2009 | 13:10 | מאת: יאנה

שלום! אני בת 30, מעולם לא עישנתי, מעולם לא לקחתי גלולות, ללא היסטוריה של סרטן שד במשפחה, נשואה + 1 (אמצעי המניעה היחיד בו אני משתמשת הוא התקן תוך רחמי לא הורמונלי). מגיל 21 בערך אני מקפידה לעבור בדיקה שגרתית אצל כירורג השד מתוך מודעות. השאלה שלי היא כזו: מבנה הגוף שלי רזה מאוד ושדיים שלי מאוד קטנים, כך שכל "וריד" וכל "בלוטה" ניתנים למישוש מאוד בקלות. אני די מתקשה לעקוב אחרי השינויים, מה שגרם לי לבקר אצל הכירורג בשנה האחרונה שלוש או ארבע פעמים. השאלה שלי היא אם אני מקפידה על בדיקה של כירורג פעם בחצי שנה האם ניתן לסמוך על זה שזה מספיק? הבדיקה העצמית לא כ"כ מועילה לי ורק מכניסה לחרדה. תודה רבה מראש

יאנה שלום בגלך ללא גורמי סיכון ברקע פעם בשנה ביקור אצל הכירורג מספיק בהחלט הבדיקה העצמית לא הוכחה כיעילה ולכן אין צורך לעשות אותה אם היא מכניסה אותך לחרדה בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד