בדיקה לסרטן שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

25/09/2008 | 20:28 | מאת: רונית

שלום, רציתי לדעת לאיזה רופא עלי לפנות על מנת לערוך בדיקה לסרטן שד (אני בת 28). בנוסף, יש לי חזה גדול, ורציתי לדעת מהו סוג הבדיקה המומלץ. תודה רבה, רונית.

שלום רונית הרופא לבדיקת שד בישראל הוא כירורג . ההמלצה היא בדיקות מגיל 30 לסקירה לסרטן שד. כך שיש לך זמן. אולם אם הרגשת גוש בשד או משהו הגורם לך לדאוג בקשי פגישה עם כירורג. לאחר הבדיקה הפיזיקלית (ידנית) אם ימצא לנכון הוא יוסיף בדיקת אולטרה סאונד. ממוגרפיות אנחנו לא עושים לפני גיל 35 לבדיקות איתור סרטן שד. אז ברכות בריאות שלמה בשנה החדשה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד