ציסטות וגודש השד לאחר נטילת איטרנול

דיון מתוך פורום  בריאות השד

16/12/2015 | 20:32 | מאת: חן

שלום בת 41,לפני כמה חודשים לקחתי 4 כדורי איטרנול-100 מ''ג,2 כדורים בהפרש של שלוש שעות לטיפול אנטי-פטרייתי.כשבוע לאחר מכן הופיע גודש בשד עם נוכחות גושים רגישים למגע.הופניתי לבדיקות ממוגרפיה ואולטראסאונד,תוצאות הממוגרפיה תקינות ובאולטראסאונד נמצאו ציסטה בשעה 12 וקבוצת ציסטות בשעה 10 המסווגותbirads 2 האם תרופה זו יכולה ליצור תופעה זו? האם ציסטה מסוג קבוצת ציסטות דורשת מעקב מיוחד משום שאינה ציסטה פשוטה?

16/12/2015 | 20:40 | מאת: חן

שכחתי לציין גודל ציסטה בשעה 12 הוא 0.5 ס''מ וגודל קבוצת הציסטות בשעה 10 הוא 0.6 ס''מ.הציסטות רגישות וכואבות לאחר המחזור החודשי.כאבו במיוחד בחודש לאחר נטילת התרופה וביצוע הממוגרפיה.לא סבלתי בעבר מתופעה כזו.

שלום אין קשר בין התרופה לציסטות הציסטות עצמן אינו מסוכנות ולא צריך לעשות איתן דבר בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד