כאב בבית השחי

דיון מתוך פורום  בריאות השד

17/08/2015 | 05:31 | מאת: ניצן

אני בת 21, כבר שנה במעקב המטולוג בשל ירידה בלתי רצונית במשקל (16 קילו תוך שנה, לא ברור באיזה קצב), עייפת וחום מדי פעם ושתי בלוטות ידועות מוגדלות, אחת בכל צד בפרוטיס. בינתיים נעשה רק מעקב סונר ללא ביופסיה כי לא הייתה דינמיקה בגדילת הבלוטות (עד חודש שעבר שקפצו שתיהן מ1.5 ס''מ ל 2.3 ס''מ) והירידה במשקל נבלמה, ספירה וכימיה תקינות. בחודש וחצי האחרון כואב לי בבית שחי ימין בלבד, ללא קשר לשד, ממש בחיץ בין בית השחי לכל אורכו תחת הזרוע לתחילת השד. ההרגשה היא של עייפות שרירית ומעט צריבה והכאב (יותר נכון אי נוחות) מתגבר מעט בהפעלת\הרמת היד. אני לא מרגישה בלוטות. עד היום מעקב הסונר היה רק בצוואר ללא בתי שחי או כל איזור אחר בגוף. האם נשמע מדאיג וכדאי לבקש הפניה לUS בתי שחי במידה ויש שם בלוטות מוגדלות? תודה

שלום זה לא נשמע מדאיג ממליץ לבצע אולטרסאונד שדיים ולהיבדק אצל כירורג שד בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד