גורל בלוטות הלמפה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

07/08/2015 | 08:25 | מאת: דנה

שלום אני בת 38 עם גוש סרטני של כ2 ס"מ ושתי בלוטות לימפה נגועות בגודל כ 2 ס"מ. הסרטן חיובי להורמונים, שלילי ל HER2 בשלב 2. אני מסיימת טיפול נאו-אדג'ובנט שככל הנראה לא יסתיים ב COMPLETE RESPONCE. ולכן ALND יהיה הכרחי :-( אני חוששת עד מוות מתוצאה של זרוע מבוצקת :-( הרופאים-מנתחים שדיברתי איתם אמרו שלא מוציאים בלוטות "בודדות" אלא את "כל השומן שב LEVEL1+2 לפי גבולות אנוטומיים". אולם - אני שמעתי שישנו מחקר Z11 שדוגל ב "חיסכון" בבלוטות וכן שיש אפשרות לראות אילו בלוטות "חולות" ולהוציאן ולא להוציא "LEVELS" באופן גורף.. איפה ואצל מי אוכל להשיג ניתוח "בסגנון כזה" שמוציא את המינימום שבמינימום.. ? תודה רבה, דנה.

שלום הרופאיה שהמליצו על ALND צדקו וזה מה שלפי ההנחיות הבינלאומיות צריך לבצע מחקר הZ11 לא מתייחס לטיפול ניאואדגובנטי אלא לגידולים קטנים יחסית המנותחים ראשונה הסכנה ליד בצקתית קיימת אך לא גדולה ולכן לא הייתי ממליץ לחפש פתרונות פלא אלא ללכת לפי המלצת רופאיך בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד