דלקת שד?

דיון מתוך פורום  בריאות השד

16/06/2015 | 10:06 | מאת: אמא טריה

שלום, ילדתי את בני הבכור לפני חודש. הפטמות שלי מהרגע הראשון של ההנקה נהיו סדוקות. כמה פעמים סבלתי מאודם ונפחיות ופתרתי הבעיה על ידתי סחיטה תחת זרם מים חמים ושאיבה. לאחרונה שני השדיים נהיו ממש אדומים, חמים ונפחוים. שד ימין כואב במיוחד. הכאב מתגבר בעת ההנקה ומקרין לעבר הכתף ובית השחי. בנוסף יש לי הפרשה לבנה משד ימין (לא חלב, לבן ממש והמרקם שונה מהחלב). ניגשתי לרופא משפחה שסבר שמדובר בדלקת שד ונתן לי ציפוויט פורטה 500. אני כבר יום רביעי עם ציפוויט ועדיין סובלת מכאב עז בבית השחי בצד ימין וכאב בשד עצמו ועדיין יש הפרשה לבנה. האודם נעלם ואני מרגישה פחות גודש. בנוסף מרגישה בחילות שמתגברות בעת ההנקה. האם התרופה אכן מתאימה למקרה המתואר? אחרי כמה ימים אני אמורה להרגיש הקלה והכאב בבית השחי יעלם (קצת נפוח גם ורגיש במישוש). והאם עליי לפנות לכירורד שד או מספיק הטיפול שאני מקבלת? תודה

שלום מזל טוב להולדת בנך נראה כי הטיפול מתאים והייתי ממשיך אותו לשבוע לפחות הכאב בבית השחי נובע כנראה מהגודש של אחר הלידה , כנראה אם הכאב או הדלקת לא יחלפו כדאי להתייעץ עם כירורג שד בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד