פיברוגלנדולארי

דיון מתוך פורום  בריאות השד

22/09/2008 | 22:25 | מאת: סיון

אני אחרי בדיקת ממוגרפיה ואולטאסאונד להלן התוצאות:מבנה ריקמת השד הוא פיברוגלנדולארי בעיקרו הריקמה הבלוטית סמיכה בבדיקת האולטרסאונד מרקם פעילבשעה 9 ציסטה קטנה כ-4 מ"מ ללא גושים חשודים ללא הגדלת בלוטות חריגה בבית השחי . מה דעתך על הבדיקה ותוצאותיה ומה את ממליצה לי לעשות בהמשך לכך?האם מספיק רק מעקב קליני ?מה זהבדיוק ציסטה בשד האם זה מסוכן? תודה ואגב אני בת 40

סיוון ערב טוב התאור של הממוגרפיה והאולטרה סאונד אומרים שיש לך שדיים בריאים. המילה פיברו גלנדולרי היא מילה המתארת מבנה שד בלוטי עם רקמת חיבור. בעברית קלה לכל הנשים יש בשד מבנה בלוטי אלו הן בלוטות החלב הנמצאות בתוך השד. בגיל הצעיר יש הרבה בלוטות שתפקידן ליצר חלב אם נלד - זה תפקיד השד, וכאשר יש הרבה בלוטות השד נראה בממוגרפיה "סמיך" . זה התאור שלנו לצילום שנראה ברובו לבן. בגיל המבוגר כאשר אין סיכוי ללדת עוד ילדים הבלוטות מתחלפות ברקמת שומן. ואז בצילום רואים יותר שחור. זה שינוי טיבעי שקורה לכל אשה עם הגיל. בשדיים שרובן רקמה שומנית אם יהיה גוש קל לראותו לבן על רקע שחור. בשדיים צעירים לבנים קשה לראות כתם לבן על לבן ואז צריך להוסיף אולטרה סאונד כפי שנעשה אצלך. זה שיש מעט נוזל במקום אחד בשד - הציסטה שוב טיבעי ולא מסוכן , לא מחלה ולא הופך לסרטן. אנחנו ממליצים מגיל 40 פעם בשנה ממוגרפיה ובדיקה גופנית ע"י כירורג כל זמן שהשד סמיך יש לעשות גם אולטרה סאונד שתהיה לך שנה טובה והמשך ממוגרפיות ואולטרה סאונדים כמו הפעם. ד"ר תמי קרני

12/11/2012 | 14:07 | מאת: אולגה

אלה תוצאות הממוגרפיה: מבנה ריקמת השד הוא בחלקו שומני ובחלקו פיברוגלנדולארי. שד שמאל: קשרית ממוגרפית שפירה בר.ל.ע. BIRADS 2 שד ימין: איסימטירה קטנה בר.ל.ע. BIRADS 0 מה זה אומר ומה ההמלצה להמשך? תודה מראש

מנהלי פורום בריאות השד