us

דיון מתוך פורום  בריאות השד

16/03/2015 | 18:54 | מאת: מ

שלום בת 31 עם רקע משפחתי - אמא, בת דודה של אמא וביתה של הבת דודה חלו בסרטן שד בגילאי 40-50(שלושתן עם ivf בעברן), אחות של אמא חלתה בסרטן המעי הגס בגיל 40. מעקב כירורג ואולטרסאונד לפני שנה וחצי בגיל 30 - תקין. Birads1. השבוע הכירורג שד מצא גירגורים עדינים בשד שמאל. באולטרסאונד שד שמאל נכתב : 2 קשריות קרובות בקוטר 0.5*0.9 סמ ו0.7*0.4 סמ ללא הפרמיה בדופלר צבע במראה סונוגרפי שפיר, ממצא חדש מבדיקה קודמת. בית שחי ב.מ.פ. birads2. הומלץ על ביופסיה, בגלל רקע משפחתי וממצא חדש. האם זו המלצה סבירה? קראתי ברשת שביראדס 2 הוא שפיר ... ניסיתי לקבוע תור באסף הרופא, אבל בינתים המתח בלתי נסבל....

שלום אני מסכים כי התאור שתואר אינו מתאים לגידול וגם ההגדרה של BIRAD 4 אינה אינדיקציה לביופסיה ממליץ להתייעץ לגבי הצילומים עם רנטגנולוג שד נוסף לגבי הביופסיה בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד