כאבים עזים ושדיים קשים

דיון מתוך פורום  בריאות השד

10/02/2015 | 19:54 | מאת: שרי

שלום רב! בחודשיים האחרונים השדיים כואבים לי מאוד, לפעמים יש גם כאבים חדים בפטמות. כל נגיעה בטעות גורמת לכאב עז. אני מרגישה שהשדיים נעשו "קשים" יותר ואם אני ממששת אני יכולה להרגיש שזה לא חלק, ויש כל מיני גושים. נדמה לי שהפטמות השתנו קצת, העטרה התנפחה מעט אבל ממש מילימטר ליד הפיטמה העור קצת שוקע. גם הצורה שהייתה עגולה הפכה להיות אליפסה. זה לא משהו שבא והולך, אלא התחיל ונשאר. עשיתי אולטרסאונד לפני חודש ומצאו שתי ציסטות בכל שד בגודל של 1.5 ס"מ ועוד ציסטות מפוזרות בשד. מאז האולסטרסאונד הכאב והאי נוחות החמירו. אני בת 28, לא מעשנת, לא בהריון, שנה וחצי ללא גלולות, משקל תקין. בחודשים האחרונים התחלתי להקפיד על תזונה שמבוססת על תזונה מהחי, במיוחד שומנים (כמה שפחות פחמימות וסוכרים). האם יכול להיות קשר בין התזונה החדשה שלי לתופעות שציינתי? האם יכול להיות שהתזונה החדשה גורמת לפעילות הורמונלית? האם ייתכן שציסטות בשדיים יהפכו סרטניות? התור שלי לכירורגית מאוד רחוק, לכן חשוב לי לשמוע מה אתם חושבים, חוסר הוודאות לא נותן לי מנוח... המון תודה! שרי

שרי שלום ציסטות לא "הופכות לסרטן" ציסטות זה נוזל בשד ואילו גידול הוא מוצק . ושינויים שאת מתארת קשורים בד"כ לשינויים הורונלית תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד