גוש בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

02/02/2015 | 22:04 | מאת: מיכל

שלום, בת 34, ידוע על ציסטות רבות בשני השדיים. לפני 7 שנים עברתי הוצאת פיברואדנומה משד ימין. נמצאת במעקב שנתי (אולטרסאונד). כעת יש גוש מוצק חדש בגודל 25*16*9 מ"מ שגיליתי במקרה (הוא לא כואב). עברתי ביופסיה ומדובר בגוש שפיר, יש תשובות ביופסיה ארוכה ומפורטת מאוד אבל בשורה התחתונה מדובר על "גוש פיברוטי עם תגובה מקומית עם תאים מונונוקלאריים". האם יש צורך להוציא את הגוש למרות היותו שפיר? האם גוש כזה עלול להפוך לסרטני? האם צפוי להמשיך לגדול? (באולטרסאונד הקודם לפני 10 חודשים לא היתה עדות לגוש, לא יודעת אם אכן לא היה או שהתפספס). תודה מראש.

מיכל בוקר וב היעוץ שאת מבקשת מאד אישי ואינו מתאים למענה בפורום כדי לענות באופן אחראי ראוי לבדוק אותך לראות הצילומים לראות התשובה הפתולוגית המלאה המלצתי היא כי תקבעי פגישה עם כירורג/ית ותביאי כל הנתונים הנ"ל בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד