ממצא היפואקוגני בשד תינוק

דיון מתוך פורום  בריאות השד

15/11/2014 | 22:45 | מאת: אודליה

שלום רב. הילד שלי בן שנה, מאובחן כנוירופיברומטוזיס 1. לפני כשבועיים מיששתי גוש בשד. מצ"ב ממצאי הסונר. אודה לעזרתכם בהבנה עד שאגיע למרפאה. נוצר לי פרדוקס בין ממצא היפואקוגני (שלהבנתי יכול להתאים לפיברואדנומה/נוירופיברומה מה שחשבתי שימצאו)לבין "מתאים לריקמת שד" שנשמע תמים ורגיל לגמרי (אבל ממש לא מסתדר לי עם הגוש הסולידי והקשיח שנימוש בחזה) ובכלל, לא הבנתי מה זה המרכז ההיפראקוגני - בכל החיפושים ברשת לא מצאתי את המושג הזה. ועוד שאלה - זה לא נכתב בשום מקום ממצא שפיר ו/או דירוג של הממצא זה טוב או לא?! תודה מראש! אודליה באזור תת-עורי נצפה ממצא סולידי עם הדיות מעורבת בגודל 0.4 ס"מ*0.7 ס"מ היפואקוגני עם מרכז היפראקוגני ללא זרימת דם בתוכו- הממצא מתאים לרקמת פיטמה בבית החזה מימין. אין עדות לממצא בצד שמאל. לסיכום: ממליץ על המשך מעקב.

שלום מדובר קרוב לודאי בממצא שפיר ולא מדאיג היפראקוגני מתייחס לתאור של ההמצא במושגים של אולטרסאונד - ממצא מוצק ולא נוזלי מציע להתייעץ עם כירורג ילדים מומחה לגבי ההמשך בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד