מה משמעות תוצאות בדיקת הממוגרפיה?

דיון מתוך פורום  בריאות השד

03/11/2014 | 23:13 | מאת: מירי

שלום רב, בעקבות חודש מודעות לסרטן השד ניגשתי לבדיקה אצל כירורג שד, ולתדהמתי הוא אמר שהוא מרגיש מספר גושים (כארבעה..), ושלח לבדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד. כרגע חזרתי, ולהלן הממצאים:מבנה פיברוגנדולארי צפוף של רקמת השד,מוריד מרגישות הבדיקה. סמיכות יתר בשד ימין מרכזי. אין הסתיידות קבוצתית. העור תקין. בבדיקת א.ס. מבנה פיברוציסטי לא הומוגני.בשד ימין הודגם גוש היפואקוי בגודל 9 מ"מ עם הסתידות בתוכו שטיבו לא ברור. בבית השחי- אין עדות לקשרי לימפה פתולוגיים. נתבקשתי להגיע לביופסייה. לפני כחמש שנים עברתי אותו הדבר לאחר דלקת בעקבות הנקה. האם זה נשמע כמו סרטן השד? האם יתכן שמבנההשד שלי כ"כ מעוות וזה לא ממצא חריג ומפחיד? תודה רבה!! מירי

04/11/2014 | 20:38 | מאת: כרמית

אני לא חושבת שזה מבנה מעוות. לי הרופא הסביר שיש לי שד בעל רקמה צפופה ועל כן הממוגרפיה יוצאת לא ברורה ולא תמיד מדוייקת... תקבעי תור לרופא שחל כדי להבין את ההממצאים, אבל לרוב כשיש שד צפוף אז עושים גם אוטראסאונד כדי לבחון את זה טוב יותר (ועדיף במקום ידני לעשות אוטומטי שיהיה בשורות טובות ובריאות!

מנהלי פורום בריאות השד