גדילת חזה פתאומית

דיון מתוך פורום  בריאות השד

31/10/2014 | 20:14 | מאת: zaza

שלום רב, לפני כשבוע גיליתי ממש בהפתעה שהחזה שלי (בשני הצדדים) גדל בצורה משמעותית והחלו לי כאבים באזור הפטמות בעיקר במגע (גם בשני הצדדים). הנני בת 25, ירדתי לאחרונה במשקל (כ-10 ק"ג) ולכן לא היה נראה לי הגיוני שדווקא החזה יגדל לפתע (אני מאוד מודעת לשינויים הכי קטנים בגוף שלי). אינני לוקחת גלולות לפחות שנה וחצי, וגם כשלקחתי זה היה לתקופה קצרה מאוד כיוון שהגוף שלי לא קיבל אותן, וגם לא תרופות אחרות. על השדיים לא נראים סימנים של דלקת, קילוף או אדמומיות. גם במישוש לא מורגשים שינויים פרט לגדילה הפתאומית. בתחילה חשבתי שמדובר בהיריון למרות שקיבלתי מחזור, אך עשיתי בדיקת דם שיצאה שלילית (בהיסטוריה של משפחתי יש מקרה שבשני הריונות היה מחזור עד חודש שלישי). לפני או אחרי מחזור, מאז שאני זוכרת את עצמי, אין לי שום תסמינים של כאבים או נפיחות בשדיים, במיוחד שגיליתי את הגדילה שבועיים לאחר המחזור. האם יכול להיות שגדילת החזה תנבע מלחץ נפשי שגורם לשינויים הורמונליים בגוף, או שזה לא סביר? לאיזה רופא אני צריכה ללכת כדי לבדוק את הנושא? תודה מראש על המענה!

01/11/2014 | 17:12 | מאת: zaza

שכחתי להוסיף כי המחזור שלי סדיר בשנים האחרונות. האם השדיים יכולות לגדול כך בעקבות התפרצות אלרגיה לאבק או לשיער חיות? תודה

10/11/2014 | 10:30 | מאת: שלומית

את צעירה ודברים בגוף משתנים. לא נראה שזאת ממש סיבה לדאגה. אבל את יכולה לדבר עם רופא המשפחה שלך אפילו והוא יפנה אותך לאן שצריך. האמת שלי נראה שסתם אפשר להנות מזה... ;-)

מנהלי פורום בריאות השד