הסבר לתוצאת ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

17/09/2014 | 09:43 | מאת: דינה

נרשם בדווח" בהשוואה לצילומים הקודמים קיימת נסיגה של הרקמה הפיברוגלנדולרית" מה פירוש ומה עלי לעשות עם זה.אני בת 67 עושה ממוגרפיה בערך כל שנה מגיל 30. סיפור משפחתי של דודה, אחות של אמא.תודה!

דינה בוקר טוב תודה על שאלתך. השדיים הבריאים, תקינים, נורמלים של נשים בנויים מבלוטות חלב, רקמת חיבור ושומן. בלוטות החלב ורקמת החיבור נקראים ב"שפת הרופאים" פיברוגלדולרים. בגיל צעיר כאשר לנשים יש סיכוי להרות ולהניק רוב השד בנוי מבלוטות חלב (פיברוגלדולרי)ויש מעט באופן יחסי רקמת שומן . לשדיים כאלו אנחנו גם קוראים צפופים או סמיכים. לאחר הפסקת המחזור החודשי וככל שנשים מזקינות, ואין יכולת ללדת ולהניק "נסוגה" הרקמה הבנויה מבלוטות חלב ומוחלפת ע"י רקמה שומנית. כלומר בתוצאות הממוגרפיה תואר התהליך הטיבעי העובר על כל הנשים בעולם. בברכת חג שמח, שנה טובה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד