תוצאות בדיקת מומוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

27/08/2014 | 19:15 | מאת: בת

שלום ,ערכתי בדיקת ממוגרפיה בבית חולים מאיר לפני כשבוע קיבלתי את התשובה. בסעיף אחד לא הבנתי מה זה אומר :"רקמה פברוגלנדולרית- אסמטריה, לפי מראה שפיר מבחינה רנטגנית. ממוקם ברביע חיצוני עליון." רציתי לשאול מהי רקמה המוזכרת כאן ומה זה אומר מראה שפיר מבחינה רנטגנית ,האם אני צריכה לחשוש או לערוך בדיקות נוספות. אם כן , אילו. תודה

בת בוקר טוב הפרוש בעברית אומר סמיכות אסימטרית - השדיים לא סימטריות קרוב לודאי ריבוי רקמה פיברוגלנדולרית - כנראה הסיבה לתמונה ברנטגן (ממוגרפיה) השונה של השדיים נובע מפיזור שונה של רקמת השד או בלוטות החלב בשד שפיר = לא סרטן בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד