התייעצות לאחר ממוגרפיה ואולטארסאונד בפעם הראשונה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

13/08/2014 | 19:05 | מאת: אביה

שלום, אני בת 45, לפני שלושה ימים ניגשתי לבדיקת ממוגרפיה בפעם הראשונה בחיי בעקבות פצע שגיליתי בשד שמאל, באותה הבדיקה נמצא גוש בשד ימין (השד בו הופיע הפצע מסתבר תקין והממצא התגלה בשד ימין). תוצאות הממוגרפיה : גבולות הגוש מוגדרים היטב וסמיכות רקמת הגוש נמוכה, נראה לא מוגדר- כנראה שפיר. בעקבות התוצאות הפנו אותי במיידי לבצע בדיקת אולטראסאוד ובה נמצא: גוש סולידי בקוטר 8 מ''מ, קרוב לוודאי שפיר (תואם לתוצאות הממוגרפיה). זוהי הפעם הראשונה בה אני מבצעת את הבדיקה, אני מאוד מבולבלת ודואגת. ברצוני לדעת: 1.ההמלצה היחידה שנכתבה הינה: הגעה לממוגרפיה חוזרת בעוד כחצי שנה. אני חוששת ומעדיפה שלא לחכות חצי שנה באי וודאות, מדוע לא ממליצים על ביופסיה כדי לשלול כל ספק? 2. כאשר התקשרתי לקבוע תור לרופא כירורג שד לפיענוח התוצאות, נודע לי שכלל הרופאים אצלנו בקופת החולים הינם כירורגים כלליים, האם ניתן ללכת לכירורג כללי לפיענוח התוצאות או שמא עליי להתעקש ולחפש רופא כירורג שד. אודה להתייחסותכם ולתשובה.

אביה שלום רב הגושים בשד אינם גידול סרטני ולכן לא עושים ביופסיה בדרך כלל מכל גוש. מומחיות רופאי הרנטגן היא לזהות איזה מבגושים חשודים להיות סרטן ומהם לבצע ביופסיה ומהצד השני לזהות הגושים שאינם בעיה ולא לעשות סתם ביופסיות מיותרות . הגושים השונים אמנם נקראים גושים אל יש להם מאפיינים שונים לחלוטין, והרופאים העוסקים בתחום יודעים לאבחן בינהם. לשאלתך השניה כל הכירורגים העוסקים בעיקר בסרטן שד הם כירורגים כללים. אין התמחות ספציפית ככירורג שד. לכן את יכולה לפנות לכל כירורג בקופת החולים בה את חברה. בברכה ד"ר תמי קרני , כירורגית

מנהלי פורום בריאות השד