גוש בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

09/08/2014 | 23:23 | מאת: יעל

הנני בת 50 חולת סכרת מעשנת. בשנה האחרונה איזנתי את הסוכרת כך שאפילו כדורים אני לא צריכה. הפנו אותי לממוגרפיה עקב גילי. לאחר שבוע ביקשו שאחזור מאחר שהצילומים לא טובים ורקמת השד צפופה. עשיתי שוב ממוגרפיה, לאחר שעה נשלחתי לאולטראסאונד שד. צויין שיש גוש בצד שמאל לפי ממוגרפי 19 מ"מ, ברקמה הרכה ממוקם ברביע חיצוני עליון גבולות הגוש מוגדרים היטב. סמיכות רקמת הגוש נמוכה. נראה לא מוגדר, כנראה שפיר. ולפי אולטראסאונד 15 מ"מ גוש סולידי. קיבלתי את התוצאות והופנתי ליעוץ לכירוג, לאחר בדיקה הוא אמר לי שהגוש לא נימוש ושאבוא בעוד מספר חודשים לאולטראסאונד חוזר. ואם אני לחוצה אז על כל מקרה יש לי גם הפניה לביופסיה. החלטתי לחכות כדברו. אולם היום הרופאת משפחה התקשרה לומר לי שזה חוסר אחריות לא לעשות ביופסיה וגם אי אפשר לדעת בוודאות מה טיב הגוש, ושלא יקרה מצב שיהיה מאוחר מידי. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם לפי הממצאים הרפואיים מאחר שלא כל כך רוצה לגשת לעשות ביופסיה בתודה מראש יעל

יעל שלום אם הגוש אכן בעל מאפיינים שפירים ברורים בהחלט נכון לעקוב אחריו באמצעות אולטרסאונד על מנת להחליט על כך סופית היתי ממליץ להתיעץ גם עם רנטגנולוג ( מומחה ברנטגן) נוסף , העוסק בדימות השד. בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד