פיברודנומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

10/07/2014 | 10:19 | מאת: פיברודנומה

שלום אני כמעט בת 19 מתגייסת בשבוע הבא לפני כחודש גיליתי גוש בשד וההבחנה של הכירורג הייתה פיברודנומה בגלל שהחזה שלי יחסית גדול הגוש לא ניראה והוא לא מפריע לי הוא אמר שאין צורך להתערב כרגע כירורגית הוא אמר שאין לי כלל בעיה להתגייס ופשוט להגיע לבדיקה בעוד 3 חודשים כדי לבדוק את מצב הגוש האם הפיברודנומה מגבילה אותי במשהו מבחינת הגיוס? האם אפשר להתגייס עם פיברודנומה?

פיברואדנומה הינו גוש שפיר בשד שניתן לעקוב אחריו אם אינו גדול מ2 סמ או שאינו גדל במהירות לפני קביעת האבחנה הסופית של פיברואדנומה מומלץ לבצע אולטרסאונד שדיים ולוודא כי אכן מדובר בפיברואנומה , אם אכן כך ניתו לעקוב דר פפו

10/07/2014 | 14:30 | מאת: פיברודנומה

הגוש לפני חודש היה בגודל 1.57 סמ על 1.16 סמ אבל אני מרגישה שהוא ניהיה יותר קטן ועשיתי אולטרסאונד לפני שפניתי לכירורוג והכירורג אימת שזוהי פיברודנומה במצב כזה אני יכולה להתגייס זה לא בעיה?

מנהלי פורום בריאות השד