שאיבת ציסטה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

25/06/2014 | 23:19 | מאת: עדי

שלום, בת 32, ציסטות מרובות בשד, בעברי הרחקה של פיברואדנומה. נמצאת במעקב. לאחרונה עקב הופעת גוש יחסית גדול (מעל 2 ס"מ) שלדעת הכירורג שד היה מוצק הופנתי לביופסיה, היות שבאולטרסאונד נראה כציסטה עברתי בסופו של דבר שאיבה בלבד. השאיבה בוצעה לפני 8 ימים, למרות הזמן שעבר באזור שטף דם (עדיין כחול)והוא רגיש. האם זה נורמלי שעדיין כחול וכואב ? כמו כן, הרופאה שביצעה את השאיבה החליטה לא לשלוח את הנוזל לבדיקה ציטולוגית. כמובן שלא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור אבל האם זוהי החלטה נכונה ? ואם לא, למה יש לשים לב בהמשך ? תודה מראש

עדי שלום ציסטות בשד של אישה בגילך הן דבר שיגרתי , טיבעי ואינו מצביע על מחלה או בעיה. שטפי דם לוקח זמן עד שהם נספגים בד"כ יש שינויי צבע עד לספיגה המלאה בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד