ציסטה בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

27/05/2014 | 23:05 | מאת: גילי

שלום רב, בת 39 בעקבות דקירות בבית שחי ימין וגרד בפיטמה ימין נשלחתי לאולטראסאונד שד שד ימין- ציסטה 0.8 ממ מאחורי בפיטמה בבדיקת כירורג לא הרגיש את הציסטה ואמר שהכל תקין, בכל זאת הפנה אותי לממוגרפיה ממוגרפיה יצאה תקינה לחלוטין ( ללא שום התייחסות לציסטה) בפיטמה הימנית מגרדת לי והיא יותר בהירה ואני עדיין מוטרדת! האם ציסטה יכולה להכאיב כל כך, לגרד ולשנות את הצבע של הפיטמה? רופא הכירורג שהייתי אצלו אומר לי שאין שום סימנים מחשידים ושהכל תקין....אז להירגע?

גילי שלום ציסטה בשד בגילך אינה מחלה והיא חלק מהשד הנורמלי של האשה. אכן ציסטה ניתן לראות רק בUS , ובוודאי ציסטה כה קטנה כמו לך , פחות מ1 ס"מ. בממוגרפיה ובבדיקה כירורגית בשד צעיר מתחת לגיל 40 אכן צפוי לא להרגיש ולא לראות ציסטה. מכיוון שהצטברות מעט נוזל בשד שזאת ציסטה ולא בעיה רפואית, זה בסדר לראות רק בUS אין קשר בין הציסטה אשר נראתה במקרה לבין שינוי צבע העור בפטמה. אם הכירורג חושב שאין בעיה נסי מה דעתו של רופא עור בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד