איסימטריה פוקלית בזנב שד ימין

דיון מתוך פורום  בריאות השד

14/05/2014 | 14:27 | מאת: חני

אני בת 39 וחצי , עקב היסטוריה משפחתית אימי וארבעת אחיותיה חלו בסרטן שד אני נבדקת כבר מגיל 28 פעם בשנה ממוגרפיה ואולטרסאונד שד (יש לציין שאימי עברה בדיקה אם היא נושאת את הגן והיא לא נושאת את הגן), אתמול עברתי ממוגרפיה שנתית להלן התוצאות: מבנה השד הוא פברוגלנדולרי בעיקרו: שד שמאל: הכל תקין -BIRADS 1/ שד ימין: לא נראו גושים בריקמה הרכה. לא נראו הסטיידויות פתולוגיותץ רקמה: בזנב השד, אסימטריה פוקלית. צל העור והפתמה תקינים רושם: אסימטריה שלא נצפתה בבדיקה קודמת. ממצא: BIRADS 3, ממצא כנראה שפיר מומלץ מעקב. באולטרסאונד: US שמאל לא הודגש גוש סולידי או ציסטי, בית שחי תקין. ממצאים אחרים -דוקטאקטזיה קלה מאחורי הפטמה. US ימין - לא הודגם גוש סולידי או ציסטי -בית שחי תקין ממצאים אחרים דוקטאקטזיה קלה מאחורי הפטמה. ברצוני לדעת כי זה קצת מדאיג אותי ההמצא בשד ימין בממוגרפיה איסיטמטריה פוקלית בשד ימין האם ימין.

רוני שלום אני מציעה לגשת עם הצילומים לבדיקת כירורגית כדי ליעץ לך אישית מה הלאה בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד