ממוגרפיה או / ו אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

11/05/2014 | 21:33 | מאת: מיכל

מבנה רקמת השד שלי הוא בחלקו פיברוגלנדולרי ובחלקו שומני אני בת 51 האם רצוי לעשות גם ממוגרפיה וגם אולטרסאונד כבדיקה שיגרתית ? אני חוששת כי לחברה לעבודה מצאו גוש בשד . בדיקת הממוגרפיה לא גילתה את הגוש . הוא התגלה רק בבדיקת אולטראסאונד תודה מיכל

מיכל כך בנויים כל השדיים בעולם יש בלוטות חלה (גלנדולר) ויש שומן ויש רקמת חיבור (פיברו) כדי לדעת מה הבדיקה המתאימה צריך לראות הצילומים והיחס בכמות הרקמות השונות של השד. רופאי הרנטגן ה"מתרגמים" את צילומי הממוגרפיה כותבים בד"כ אם צריך לעשות גם אולטרה סאונד בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד