פיברואדנומה בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

31/03/2014 | 00:59 | מאת: סי

לדוקטור קרני שלום רב, לאמא שלי בת 65, אובחן על ידי ביופסיה (לפני כ-שנה) גוש פיברואדנומה ישן בשד אני רוצה בבקשה לשאול האם נשמע הגיוני שממצא זה יתגלה בגיל 65? האם גוש זה לא אמור להיעלם באיזשהו שלב? האם יש סיכון מוגבר לסרטן השד? המון תודה.

סי אם אמא עשתה פעם ראשונה בחייה ממוגרפיה או אולטרה סאונד בגיל 65 יכול להיות שראו זאת לראשונה. בד"כ עושים השוואה לצילומים קודמים ורואים זאת אם אכן מדובר בפיברואדנומה ישנה אין בעיה לא עולה הסיכון לסרטן שד או מחלה אחרת בברכה ד"ר תמי קרני

03/04/2014 | 01:20 | מאת: סי

שחכתי לציין שלאמא שלי יש ממצא של פיבואנדרומה ישנה בשני השדיים. למיטב ידיעתי אמא נוהגת לעדות כל שנתיים ממוגרפיה במשך שנים. 1. האם ייתכן שהממצא בשני השדיים לא עלה בבדיקות אולטרה סאונד או ממוגרפיה קודמות או מכיוון שהממצא ישן זה היה צריך להופיע גם בבדיקות קודמות? 2. אם הממצא לא הופיע בבדיקות ממוגרפיה ואולטרהסאונד קודמות, האם לדעתך יש צורך בהערכה נוספת על אף הביופסיה שנעשתה?

מנהלי פורום בריאות השד