בדיקת אולטרה-סאונד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

11/03/2014 | 23:14 | מאת: ענת

שלום, לפני כ-5 שבועות בערך הרגשתי בגוש בשד הימני. הופניתי לבדיקת US ולהלן התוצאות: צד ימין - גושים סולידיים: בשעה 9 כ-4 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 1.40 ס"מ, אובלי, מוגדר, היפואקוגני, מישושי. BIRADS: 3 - ממצא כנראה שפיר. בית שחי תקין. מה זה אומר "ממצא כנראה שפיר"? שזה לא בטוח?... יכולה להיות אפשרות שהגוש אינו שפיר? ומה בד"כ עושים עם ממצא כזה בהמשך? תודה רבה, ענת.

ענת שלום כאשר רופא/ת הדימות כותבים כנראה שפיר כוונתם בעברית קלה לא נראה כמו שאנחנו יודעים שסרטן בשד נראה באולטרה סאונד. שפיר היא ההיפך ממאיר. ממאיר זה סרטן שפיר זה לא סרטן. כאשר מצורפת המילה כנראה מתכוון הכותב כי צריך לראות שוב הממצא באולטרה סאונד ומציין את פרק הזמן 3 חודשים או 6 חודשים. המטרה לראות כי הגוש לא גדל ולא השתנה בצורתו. אם צורתו יציבה אינו סרטן ולא הופך להיות סרטן. אם צורתו משתנה יעשו ביופסיה לוודא את טיבו. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד