פענוח ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

04/03/2014 | 11:28 | מאת: סיגלית

בת 64,אני מקפידה לבצע ממוגרפיה אחת לשנתיים, עד עתה ללא כל ממצא פתולוגי. הממוגרפיה האחרונה(נובמבר 2013) נעשתה במכון אחר בגלל מעבר דירה, ולא הצלחתי להביא צילום מלפני שנתיים אלא רק משנת 2009. והממצאים כדלקמן: בשד שמאל הכל תקין. בשד ימין: לא נראו גושים בריקמה הרכה לא נראו הסתיידויות פתולוגיות רקמה פברוגלנדולרית-שארית קטנה נפרדת לא סדירה של רקמה בלוטית בזנב השד כמו ב 2009 צל העור והפטמה תקינים, צינוריות תקינות רושם: הערכת הממצא: לא מוגדר, כנראה שפיר. אסימטריה רקמתית כנראה שפירה-רצויה ביקורת R בעוד חצי שנה. מה אני אמורה להבין מההערכה ומהמילים כנראה שפיר. הכנראה מאוד מדאיג אותי. האם כדאי לחכות עד שתעבור חצי שנה או שכבר כדאי לבדוק את העניין? תודה.

סיגלית שלום לפעמים אין תחליף לזמן ... אני מניחה שאם ניתן היה לעשות משהו כבר עכשיו היו עושים. המילה כנראה שפיר מסמנת בשפתינו שאין חשד לסרטן. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד