MRI

דיון מתוך פורום  בריאות השד

14/02/2014 | 17:39 | מאת: ירדנה

שלום רב. כמה שאלות לי. ידוע לי כי רצוי לבצע MRI שד בין היום ה 7-14. שאלותיי: 1. מה לגבי בחורה בגיל הפוריות שאינה בעלת מחזורים וביוץ סדיר? 2. מה בנוגע לנשים הנוטלות גלולות למניעת הריון (למשל יסמין) הרי במידה והגלולה נלקחת כהלכה אין ביוץ. 3. בתי ביצעה MRI לאחר ממוגרפיה ואולטראסאונד תקינים, היא בת 39 ולאחר שתי לידות. ביצעה את הבדיקה ביום ה 15 למחזור החודשי בבוקר. קיבלה מחזור שבועיים לפני כן בערב. היא שוחחה עם הרופאה המפנה טרם הבדיקה כי הסבו את תשומת ליבה לעניין והרופאה אמרה שזה בסדר גמור כי היא עם גלולות ואין ביוץ בכלל. היא נוטלת אותן בצורה מסודרת עם אולי סטיה של שעה-שעתיים לפה או לשם אך כל יום כמו שצריך. הבדיקה חזרה עם ממצאים תקינים, שד בעל מרקם פיברוגלנדולרי ברובו. ללא כל עדות לגוש שבעטיו הגיעה לבדיקה, ובסופו של דבר נרשם שם BIRADS 2 ממצא שפיר. הרופאה שוחחה עימה לאחר שעידכנה אותה בתוצאות ונמסר לה להיות רגועה ולחזור לביקורת ומעקב בעוד כשנה. אנא האירו את עיניי. האם שווה וכדאי לבצע MRI חוזר? האם אין קשר למספר היום המתאים לביצוע הבדיקה כשלוקחים גלולות? (ברור לי שהרופא אינו יכול אולי לסמוך על כל הפציינטיות מן הסתם אבל בהנחה שהכל נלקח כהלכה..) 4. בתי מתלוננת על תחושת גודש ורגישות בחזה מדי פעם, לא משהו מציק מדי אבל שמה לב שייתכן וכן יש סוג של נפיחות באגן ובבטן וכמובן בחזה. האם ייתכן שבמחצית השניה של החודש יש יותר גודש מדי פעם כשלוקחים גלולות? 5. האם רגישות בשדיים בזמן לקיחת הגלולה גם אם זה לאחר שנה זה מצב שכיח? אשמח מאוד לתשובותיכם. קצת מודאגת. תודה.

14/02/2014 | 18:19 | מאת: ירדנה

אין לנו היסטוריית סרטן שד במשפחה. כשהבדיקות מבוצעות שלא בין הימים 7-14 האם התוצאות נוטות להיות מוטעות חיובית או שלילית? קראתי באחד האתרים שלעיתים השד נראה צפוף מדי והרקמה מאסיבית, במידה וזה העניין, או כל עניין אחר, האם היו מיידעים את בתי כי קשה לאבחן לאור זה שבוצע ביום ה - 15 והיו מבקשים לחזור על הבדיקה? תודה רבה ממתינה לתשובתכם. ירדנה.

מנהלי פורום בריאות השד