אני בת 44 ורוצה להתחיל הזרעה או טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  בריאות השד

16/01/2014 | 16:13 | מאת: E1

שלום, לפני תהליך הזרעה או טיפולי פוריות נשלחתי לבדיקות US וממוגרפיה של השד. בשד שמאל גילו בשעה 12-1 תהליך מעורה מוצק וציסטי 12מ"מ עם הסתיידויות בודדות בשולין. אמרו לי שאני צריכה לעשות ניקור מחט שד בהנחיית US כולל ציטולוגיה. לאחות לא היה ממש זמן להסביר לי כמו שצריך ולא הבנתי למה היא התכוונה, שאחרי שמרדימים השד צריך להכנס 7 פעמים? ולא בטוח שיעשו לי אם ה-US בסדר. השאלה אם לא יעשו, אם זה לא יעכב אותי שוב להתחיל תהליך ההזרעה כי לא תהיה לי תשובה ברורה לרופאה בלין. למה צריך להתעכב לבדיקה זו כ-3 שעות בזבולון? גם ככה אני סובלת מחרדות. אין לה זמן לדבר איתי. אודה לעזרתכם. למה אין אפשרות לשלוח לי התשובה למייל? למה אני צריכה שוב לנסוע לקחת התשובה? תודה

E1 לא ברורה לי הבעיה בשד , אני מניחה שאם החליטו לעשות ביופסיה או שאיבת נוזל לבדיקה נועד כדי שתמשיכי בתוכניותך כמקודם. כדאי שתפגשי לקבל תשובה והסבר לשאלותיך ממי שמטפלים בך הם יודעים יותר עליך מאשר מי שלא בדק אותך ולא ראה את צילומיך. לכן אני שמחה שהזמינו אותך לקבל תשובה ולא שולחים סתם במייל. בברכה ד"ר תמי קרני

20/01/2014 | 17:30 | מאת: E1

תודה תמי. כתבתי מה ראו בצילום. רק שלא ברור לי אם יעשו לי בכלל ניקור ומה הכוונה שאם כן אז אצטרך, אחרי שמרדימים השד, להכנס 7 פעמים? 7 פעמים ביופסיה? מקוה שלא אצטרך... זה מלחיץ אותי. זה בצד שמאל וקרוב ללב. זה לא מסוכן? היה לי בילדות רשרוש בלב וכיום לא. צריך לדאוג?

מנהלי פורום בריאות השד