"גוש" בשד לילדה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

30/11/2013 | 13:44 | מאת: שרון

אני לא יודעת אם זהו הפורום המתאים, אבל לא מצאתי אחד מתאים יותר... לבתי בת ה-9 התחילו כאבים לפני מס' חודשים בציצי. זה לא כואב בדרך כלל, אלא רק בנגיעה באזור. היתה לה מין נקודה בולטת כזאת, ממש צמוד לפטמה, שלא נראתה אך הורגשה. בבדיקה אצל רופאת המשפחה היא אמרה שזהו תהליך טבעי של צמיחה והתפתחות השדיים, דבר שנראה לי כקצת מוקדם מידי, אבל אולי... לאחרונה הנקודה הבולטת גדלה ומרגישה כבר כמו גודל של גולה. הכאב עדיין קיים רק בנגיעה, אבל נראה שהוחמר. האם זה נשמע כמו צמיחה? אני לא זוכרת שאני סבלתי מתופעה דומה, בטח לא בגיל כזה... למי אני יכולה לפנות, אם בכלל צריך? אני לא גרה כרגע בארץ, אבל אם יש רופא מתחום מסויים שאליו כדאי לפנות בנושא, אני אחפש (בתקווה למצוא ...) תודה.

שרון שלום לפי תאורך זה מתאים לתחילת התבגרות. אם זה נראה לך מוקדם גשי עם הילדה לבדיקת רופא העוסק באנדוקרינולוגיה של ילדים. העוסקים במקצוע זה יודעים לאבחן האם יש בגרות מוקדמת. כמובן שרפא/ת ילדים יודעים גם כן לאבחן זאת בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד