גוש בשד אצל ילדה בת 12

דיון מתוך פורום  בריאות השד

01/11/2013 | 01:09 | מאת: עדי

שלום. לאמר את האמת, אני מוטרדת מאוד, שלחתי לכה פורומים שאלה ולא נענתי. אשמח לתגובתכם. בחוה"מ סוכות חזרנו מטיול בנחל ערוגות שבעין גדי. למחרת כשהגענו הביתה ביתי בת ה12 התלוננה על כאבים עזים בחזה סביב הפטמה, המקום היה נראה אדום מאוד ונפוח. לאחר כמה שעות התחיל חום מאוד גבוהה וקבלה טיפול באנטיביוטיקה. שני רופאי ילדים שראו אותה אמרו שכנראה זה זיהום שנתפס ברקמת השד, או התפתחות הורמונלית. לא נרגעתי וקבעתי תור לכירורג שד, התור יהיה רק ביום ראשון הקרוב. עבר יותר מחודש ועדיין הילדה מתלוננת על אי נוחות במקום. הנפיחות ירדה משמעותית אך בנגיעות יש לה הרגשה של אי נוחות ומרגישים את הגודש. האם יש סיבה לדאגה? אני ממש פוחדת... אשמח לתשובה מהירה בבקשה. תודה

עדי בוקר טוב טוב שקבעת תור לבדיקה כירורגית לרוב מדובר בגיל זה בהתפתחות השד בלבד כמובן שסיפור החום והאודם לא קשור להתפתחות בברכה ד"ר תמי קרני

09/11/2013 | 23:10 | מאת: עדי

ד"ר קרני שלום. אכן ביקרנו אצל כירורג שד, הוא אמר "לא לדאוג" היה איזה זיהום שהגיב לטיפול אנטיביוטי, אך נראה שלא רופה לחלוטין וזה היה לפני חודשיים בערך. שלח אותנו לאולטרסאונד ואמר בלי לחץ, להפך מימד הזמן טוב פה...לא הבנתי כ"כ למה?! יש שינוי ושיפור אך עדיין מורגש גבשוש מעל לפטמה ומעט אודם. זה גם מה שהרופא כתב בהפניה לאולטרסאונד. בברכה

מנהלי פורום בריאות השד