ממוגרפיה וUS שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

14/10/2013 | 16:05 | מאת: הילה

שלום רב. בת 52. ללא היסטוריה של סרטן במשפחה. לפני כחודשיים שמתי לב לגוש בשד ימני. מאחורי הפטמה. לאחר כמה שבועות השד גדל משמעותית ונהיה קצת אדום. העור נהייה כמו עור תפוז. פניתי לכירורג השד ששלח אותי לממוגרפיה ( האחרונה לפני שנה ללא ממצאים חריגים) ולאולטארסאונד. התוצאות שהתקבלו הם: מממוגרפיה: צל העור על הפטמה. התעבות העור - שפיר מבחינה רנטגנית. אולטראסאונד: בצקת בשד ימין, אודם סביב הפטמה, עיבוי העור, אין עדות לקולקציה מוגדרת, ללא זרימה חריגה. BIRADS 2 כתוצאה מכל זה נתנו לי הרבה אנטיביוטיקה וביקורת לאחר חודש חודש עבר - האנטיביוטיקה לא עזרה. המצב החמיר. אולטראסאונד משלשום: בצקת בעור, הסננה היפואקואית מאחורי הפטמה, בשעה 6 מתחת לפטמה מודגם אזור היפואקואי 4*2.1 סמ. באזור גוש נמוש. לסיכום: ממצא לא מוגדר מתחת לפטמה, ייתכן שאתי, BIRADS 4C פה התחלתי להיות בלחץ - אז ראשית אודה על הסבר קצר לגבי הממצאים. הרופא שלי שלח אותי לביופסיה - אז יש לי עוד שבוע של המתנה, לכן ממש אשמח לקבל איזשהו הסבר לגבי הסבירות. וגם האם ייתכן שיש הרעה כל כך משמעותית בחודש קלנדרי אחד? בתודה מראש

20/10/2013 | 08:24 | מאת: הילה שלום

הילה שלום אני מבינה את רצונך לשמוע הסברים נוספים . אולם הכל כתוב בשאלה שלך. יש ממצא אשר טיבו לא ידוע בשד וכדי לדעת מה הוא צריך לעשות ביופסיה ולהמתין לתשובה הפתולוגית. רק לאחר ידיעה ברורה מה הבעיה יהיה מקום להסברים בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד