ממצאים בUS

דיון מתוך פורום  בריאות השד

13/10/2013 | 07:30 | מאת: מאיה

שלום רב בת 35 אמא ל 2 לפני שלושה חודשים ביצעתי US - ולהלן הממצאים :שד שמאל לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות בבית השחי בשעה 1 כ 2 סמ מהפטמה נצפו שני מבנים היפואקוגניים בגודל של 2.8 ממ כאשר אחד נראה ציסטי אך טיבו של הממצא השני לא ברור BIRADS 3 . שד ימין במפ. הומלץ על US חוזר בעוד 3 חודשים. לציין אימי חלתה בסרטן השד בגיל 41. בUS חוזר כעבור 3 חודשים- שד שמאל קישרית לימפה רגילה בגודל 2 סמ', מרקם שד סדיר פיברו בלוטי בעיקרו עם מרכיב שומני. בשעה 3 בקרבת הפטמה נראה מבנה היפואקוגני קטן צמוד לשריר הפקטורלי גודלו 3.5 ממ נראה כמו אונת שומן. פרט לכך לא נמצאו ממצאים מוקדיים, סולידיים, או ציסטים. לציין - הממצאים שתוארו בבדיקה קודמת בשעה 1 לא נצפו BIRADS 3 והומלץ על US חוזר בעוד 6 חודשים. האם יש סיבה לדאגה ,מה זאת אומרת אונת שומן, והאם עלי לדאוג בנוגע לבלוטת הלימפה שנמצאה מוגדלת. בכבוד רב!

מאיה שלום לפי התשובות מהUS את במעקב מתאים, אך הייתי מוסיפה בדיקה כירורגית ומציעה שתביאי לפגישה את צילומי הUS כדי שאפשר יהיה לחוות דיעה על הממצאים בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד