פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

11/09/2013 | 22:19 | מאת: ריקי

לביתי בת 17.5, התגלה גוש בגודל 15 סמ' בשד שמאל. בבדיקת אולסטראונד היום נאמר לנו שיש לה פיברואדנומה. שיש צורך לבצע ביופסיה, ואם הגוש יגדל יש צורך להוציאו. ציטוט סיכום הבדיקה: "שד שמאל - בשעה 2:00 הודגם גוש אובלי היפואקוגני בגודל עד 10*15 מ"מ, יכול להתאים לפיברואדנומה. שד ימין-בשעה 07:00 הודגמה ציסטה בודדת צלולה בגודל עד 7 מ"מ. אין עדות לממצאים סולידיים בשד. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי דו צדדי" א. הבנתי שמדובר בגידול שפיר. האם בכל זאת יש סיבה לדאגה? ב. האם עלינו לעקוב אחרי הגוש באופן רציף עי בדיקות תקופתיות? ג. נא הסבירו לי על תהליך הביופסיה בדיוק? ובעיקר האם זה כואב? והאם זה יהיה כרוך בסבל לבת שלי? ד. האם הגידול יכול לשנות את אופיו? תודה רבה וחתימה טובה

ריקי שלום א. אין סיבה לדאגה יתרה ב. צריך לעשות US והערכה כירורגית לאחר 3 חודשים ,6 חודשים, שנה ושנתיים . אם במשך כל התקופה הגוש יציב בגודלו או קטן אפשר לסיים המעקב. אם גדל יש לשקול הוצאתו בשלמותו ג. להערכתי אם אכן נראה באולטרה סאונד כפיברואדנומה אין צורך בגילה בביופסיה. ד. ביולוגית התשובה היא לא שנה טובה ד"ר תמי קרני כירורגית

מנהלי פורום בריאות השד