בדיקת שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

01/09/2008 | 05:37 | מאת: אורלי

לד"ר שלום, לפני כ 10 שנים עברתי ניתוח להגדלתחזה, כיום בת 33, אני מניקה מלא כרגע. שאלתי היא, ברגע שאגמור להניק מהי הבדיקת שד המומלצת לגבי - לאור הגיל והשתלים? אני חיה בחו"ל - כאן נוהגים לעשות ממוגרפיה רק לנשים מעל גיל 40, האם יש סיבה לדרוש ממוגרפיה לפני? האם ממוגרפיה היא בכלל בדיקה שניתן לעשות לאחר הגדלת חזה? האם עלי לעבור US כלשו או רק בדיקה ידנית? האם בדיקה ידנית יכולה להיעשות על ידי רופא משפחה או עדיף לפנות לכירורג? בקשר לשתלים - מהי ההמלצה - לחליף לאחר 10 שנים? או רק בעקבות סיבה כלשהי מיוחדת כמו נזילה? המון תודה!!!

שלום אורלי בגיל 33 מעקב השד המומלץ הוא בדיקה גופנית ע"י כירורג. במידת הצורך הוא יבקש להוסיף אולטרה סאונד. בגילך ממוגרפיה אינה בדיקה מתאימה כי השד סמיך מידי וקשה לראותו בממוגרפיה. ההמלצה לממוגרפיה אכן היא רק מגיל 40 ומעלה. לגבי השתלים תלוי בסוג שהושתל ואני ממליצה לחזור עם שאלה זאת לפלסטיקאי שביצע הניתוח. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד