ניתוח בגיל 80+

דיון מתוך פורום  בריאות השד

12/08/2013 | 20:18 | מאת: ורד

12/08/2013 | 20:25 | מאת: ורד

שלום, אמי בת 85 דמנטית ובכסא גלגלים. יש לה ציסטה די גדולה בשד. זו בעיה רצינית להביא אותה לבדיקות ובכלל-הרי היא לא מבינה ולא "משתפת פעולה". הבנתי מרופא קופ"ח שמגיע הביתה שאף רופא לא יהיה מוכן לנתח אותה וכמובן יש את בעיית הבדיקות. המשמעות:אם זה סרטני - אז שיהיה לה, כי ממילא היא דמנטית...אבל אני אוהבת אותה ולא רוצה שתסבול מהמחלה הנוראית! מה לעשות? תודה מאד מראש

ורד שלום הכאב והצער שאת מרגישה ברור מאד. אני מבינה שאת רוצה עבור אימך את הטיפול הטוב ביותר. האם את רוצה שלא תסבול מכאב? או להאריך את חייה כמה שיותר? התשובה לשאלות כלפי עצמך חשובה. אם מטרתך פחות סבל צריך להעריך כמה ואם בכלל היא סובלת. ציסטה בשד לא גורמת סבל וגם לא מאיימת על אריכות חיים. השאלה בד"כ היא כשיש סרטן שד. סרטן שד ממוקם בשד ללא גרורות אינו גורם סבל. זה לא כואב. לגבי השאלה השניה אורך החיים . רופא המשפחה המטפל בה ויודע מה הבעיות הרפואיות הנלוות ויכול לשער את תוחלת החיים, אם יש גידול בשד אפשר לתת הערכה האם זה ישפיע על תוחלת החיים. ברגע שיש את כל ההתיחסיות הנ"ל אפשר להחליט האם צריך לנתח או לטפל אצל אמא שלך בבעיה בשד. בהצלחה בהחלטות הקשות ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד