פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

03/05/2009 | 13:33 | מאת: יעל

בתי בת 18 עברה אולראסאונד וביופסיה ונמצאה פיברואדנומה של 3 ס''מ. הכירורג המליץ לנתח אך ללא דחיפות. כיוון שהיא מתגייסת בעוד חודשים וחצי אנו מתלבטים 1.האם כדאי לנתח לפני הגיוס או להסתפק במעקב. 2. רופאת עור המליצה לבתי לקחת גלולות אך חזרה בה בגלל הפיברואדנומה.האם יש קשר? 3.בתי צמחונית וצורכת מוצרי סויה שכפי שהבנתי מכילים חומרים הדומים לאסטרוגן. האם זה יכול להשפיע? 4.האם יש מניעה לעשות לה את החיסון לסרטן צואר הרחם בגלל הפיברואדנומה?

שלום יעל לגבי פיברואדנומה בקוטר 3 ס"מ 1 אני מסכימה עם הכירורג כדאי לנתח אך אין דחיפות, אם תחליטו להמתין אפשר לעשות אולטרה סאונד חדש במרחק 3 חודשים מהקודם ולבדוק אם הפיברואדנומה גדלה, קטנה אונשארת קבועה בגודלה. 2 לא הייתי ממליצה על גלולות בשל בעיות עור בשלב זה, אך אם הסיבה מניעת הריון אני מעדיפה שימוש בגלולות וסילוק הפיברואדנומה על פני הריון לא רצוי. 3 יכות להיות שהסויה מזרז צמיחה של הפיברואדנומה אך אין הוכחה לכך. 4 אין קשר לחיסון נגד פפילומה וירוס ופיברואדנומה בשד. אלו שתי בעיות נפרדות לגמרי. בתך נערה בריאה ויש להתיעץ אם כן או לא לחסן עם גניקולוג תהיו בריאות ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד