תשובה של ממוגרפיה ואולטרסאונד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

30/06/2013 | 18:23 | מאת: n1818

שלום רב, בבדיקת ממוגרפיה שגרתית נרשם: בשד ימין תקין וללא ממצא חריג. בשד שמאל מעל וחיצוני לפטמה הודגמה סמיכות אסימטרית מוקדית במראה ממוגרפי שפיר. קשה להשוות עם בדיקות קודמות עקב טכניקה שונה. בדיקת אולטרסאונד של שתי השדיים:ללא עדות לממצא מוקדי חריג. בהמלצות נרשם:המשך מעקב הדמיתי בעוד שנה. הכירורג בקש ממני לחזור על ממוגרפיה לשד השמאלי לאחר חצי שנה. שאלתי היא האם רצוי? לאחר חצי שנה? לאחר שנה? מה לגבי הקרינה הכרוכה בזאת? תודה מראש

n1818 אני גם חושבת שצריך לצלם השד בעוד 6 חודשים כמות הקרינה מזערית כ 0.1 RAD בעוד למשל CT אחד הוא כ 100 RAD כך שהקרינה היא חסרת משמעות כאן בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד