בדיקות בהריון

דיון מתוך פורום  בריאות השד

20/05/2013 | 21:45 | מאת: דנה

האם ניתן לעשות ממוגרפיה ואולטראסאונד של השד בעת טיפול פוריות והזרקת הורמונים והאם ניתן לעבור הבדיקות הנ"ל בהריון?

דנה שלום בגיל גבוה מ35 רצוי לעבור הבדיקות הנ"ל בטרם נכנסים להליך של הפריה. אם במהלך הטיפול או הריון בבדיקה כירורגית או בדיקה עצמית של האשה נמצא גוש החשוד להיות סרטן מותר, אפשר וצריך להשלים את כל הבדיקות .רצוי לבצע הבדיקות לפי שיקול דעת כירורגית. בברכה ד"ר תמי קרני

שלום בעת טיפולי פוריות תמיד ישנה תקווה כי קיים הריון התחלתי ולכן אין לבצע ממוגרפיה, אלא אם כן את משוכנעת שאינך בהריון אין מניעה מלבצע אולטרסאונד בעת טיפולי פריון אותו דבר בעת הריון ניתן לבצע ממוגרפיה בזמן הריון מתקדם תוך הגנה מתאימה , רק אם ישנה חיוניות בבדיקה, בעת חשד גבוה לממצא ממאיר בברכה דר פפו

מנהלי פורום בריאות השד