סימנים לסרטן השד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

02/02/2013 | 22:46 | מאת: גילה

קראתי באינטרנט על סימנים מוקדמים לסרטן השד והעיניין לא ברור לי. למשל אם הפטמה בפנים או שהעטרה סביב לפיטמה מכווצת ולא חלקה כמו קליפה של תפוז.אז מה קורה אם לפעמים הפטמה ככה ולפעמים לא??כלומר איך אני אמורה לבדוק את עצמי? הייתי שבוע שעבר אצל כירורג שד שאמר שהכל תקיןוהמליץ על בדיקה תקופתית כל חצי שנה, אבל כשהוא בדק הפיטמה לא היתה בפנים והעטרה לא מכווצת. לגבי הכאבים שנמשכים לבית השחי מה הכוונה?אם כואב לי בצד השד והכאב נמשך מתחת לבית השחי כאילו בקו ישר מהחזה על הגב זה נחשב למתחת לבית השחי או שהכוונה לכאב מהשד לבית השחי. אני מקווה שאני מבהירה נכון את השאלות אני עכשיו יותר שמה לב לדברים וזה מבלבל אותי.

גילה שלום בשנת 2002 התפרסם מאמר אשר בדק במשך 10 שנים בדיקות שד עצמיות של נשים. המחקר נעשה בסין וכלל 267000 נשים. כלומר יותר מרבע מליון נשים. חצי מהן לימדו היטב כיצד לבדוק עצמן וחצי לא. בתום המחקר ראו כי אין שום יתרון לבדיקה העצמית. מאז הפסקנו ללמד נשים לבדוק את עצמן. אני מניחה שאם נבדקת ע"יכירורג את יכולה לסמוך עליו הוא למד כיצד לעשות זאת שנים רבות בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד