נקודות שומן(?) על הפטמה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

28/01/2013 | 09:18 | מאת: יעל

שלום אני בחודש שביעי להריון. עוד לפני ההריון שמתי לב לכך שלעיתים בקצה הפטמות, בין הנקבוביות, נוצרות לי נקודות שחורות בדומה לאלה שלעיתים נוצרות בעור הפנים (יש לי עור פנים שמנוני). מאז ההריון אני רואה את זה טיפה יותר. הנקודות יוצאות בלחיצה ואז זה נראה כמו חומר מעט צהוב גבישי שקצהו שחור- שוב, כמו בפנים. האם אכן יכולות להיווצר נקודות מסוג זה גם בפטמות? האם זה מסוכן להנקה ואומר שיש לכלוך על הפטמות שמסוכן שהתינוק יינק יחד עם החלב? (אני מניחה שביניקה נקודות אלה ישתחררו כפי שקורה בלחיצה...) תודה רבה

יעל שלום אני חושבת שכדאי שתגשי לבדיקה כירורגית טרם הניתוח על מנת לאבחן מה התקלה שאת מתארת או אם יש בכלל תקלה ואז ינתן לך בודאי הסבר מדויק לגבי שאלתך בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד