טיפול בפיברואדנומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

19/01/2013 | 14:13 | מאת: אודי

לבת שלי בת 19 התגלו מספר גושים שאובחנו כפיברואדנומה. אחד מהם מאד גדול וגורם לה לכאבים. יש המלצה לנתח ולהוציא אותו. למיטב ידיעתי יש היום טיפול ללא ניתוח באמצעות cryoablation. האם יש מקום בארץ שמטפל בטכנולוגיה זו ב- פיברואדנומה?

אודי שלום הופעת פיברואדנומות בשד בעשור שני ושלישי בחיים הוא דבר שכיח, ברוב המקרים לא נחוץ ניתוח. הסיבה העיקרית לניתוח רק אם במעקב ע"י US(לאחר 3 חודשים 6 חודשים שנה ושנתיים) נמדדת צמיחה של פיברואדנומה יש צוך בסילוקה ע"י ניתוח קטנטן הסיבה לניתוח וסילוק הגוש הגדל מהשד היא לצורך בדיקה פתולוגית יסודית בברכה ד"ר תמי קרני

26/01/2013 | 21:15 | מאת: אודי

ד"ר תמי קרני שלום, תודה על תשובתך אך לא ענית לשאלתי.שאלתי האם יש בארץ טיפול אלטרנטיבי לניתוח לצורך הסרת פיברואדנומה. אני יודע שקיים טיפול באמצעות הקפאת הגידול. רציתי לדעת אם אופציה כזאת קיימת בארץ ואם כן היכן. אודה לך על תשובתך. אודי

מנהלי פורום בריאות השד