גוש דלקתי כרוני בשד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

03/12/2012 | 09:04 | מאת: חומי

שלום רב.אני בת 40. מזה כשנה יש לי גוש דלקתי כרוני בשד. טופלתי מספר פעמים באנטיביוטיקה אוגמנטין אך הוא לא עובר. עשיתי כמובן אולטרסאונד וממוגרפיה וגם ביופסיה ושאיבה שיצאו תקינים ושאכן מדובר בדלקת כרונית. ביום חמישי יש לי ניתוח לומפקטומי ואני ממש לחוצה . האם ניתוח זהו אכן הפתרון האידיאלי או שאפשר בכל זאת להימנע ממנו? האם ההחלמה ארוכה? האם הניתוח יעוות לי את צורת השד ? אני ממש בלחץ ולא מתביישת לומר גם מפחדת . אודה לתשובתך.

חומי שלום השאלות שלך מאד נכונות. התשובות הן מאד ספציפיות והכירורג/ית אשר החליטו לנתח אותך יוכלו וצריכים לענות לך. האם הניתוח הוא פתרון הכי טוב ? תלוי כמה נסיונות טיפול שמרני כבר נעשו באיזה תכשירים ולכמה זמן? לגבי תוצאה קוסמטית של השד תלוי במיקום האיזור החולה בשד וגודל הרקמה אותה מכוון הכירורג להסיר בהצלחה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד