ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

11/10/2012 | 15:04 | מאת: וילהלמינה

שלום רב, אני בת 34, ילדה לאם שחלתה בגיל 46 בסרטן השד. אני נמצאת במעקב רציף אצל כירורג שבודק אותי בדיקה ידנית אחת למספר חודשים. פעמים רבות ביקשתי ממנו לעשות גם בדיקת ממוגרפיה, כאמור בגלל שאני בסיכון גבוה והוא לא הסכים לתת לי מכיוון שהוא חושב שזה מוקדם מדי. האם זה נכון? האם לא יהיה נכון יותר להקדים תרופה למכה ולבדוק בדיקה מקיפה יותר בגילי? האם כירורג אחר כן יתן לי הפניה לממוגרפיה? תודה רבה מקרב לב

וילהלמינה שלום אני מניחה שהכירורג שלך מעריך כי השד סמיך מידי והממוגרפיה לא תתן את התשובות לשאלות. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד