ממוגרפיות שיגרתיות רבות

דיון מתוך פורום  בריאות השד

11/10/2012 | 08:09 | מאת: שרית

בגלל מודעות גבוהה אני מבצעת ממוגרפיות שיגרתיות כל שנה מגיל 46 אני כיום בת 55 ,צברתי כבר קרוב ל10 ממוגרפיות, הרבה קרינה ,כל הממוגרפיות היו בסך הכל תקינות,האם אין בדבר זה כדי להשקיט אותי ולקיים מרווח גדול קצת יותר כל שנתיים שלוש ,אך מצד שני אני חוששת כי צריך לעשות ממוגרפיות תכופות על מנת לבדוק שלא נגרם נזק מהממגרפיות עצמן,כי חכלס אף רופא אפילו המלומד ביותר לא יכול לבטל לחלוטין את סיכוני הממוגרפיה

שרית שלום האמריקאים חישבו כי ביצוע ממוגרפיות כל שנה מגיל 40 עד 90 יצברו כ 50 ממוגרפיות אשר כמות הקרינה המצטברת אפסית הרבה פחות מCT אחד. מצד שני ממוגרפיה אינה תרופת הרגעה מחששותיך ומומלץ לשוחח עם כירורג/ית העוסקים בסרטן שד כדי לקבל הערכה על דרגת הסיכון בה את נמצאת ולתכנן מעקב סביר וטוב עבורך בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד