התייעצות

דיון מתוך פורום  בריאות השד

19/09/2008 | 11:25 | מאת: יונית

ד"ר שלום , אני פונה אליך בעקבות יעוץ שקיבלתי להגדלת חזה . אני בחורה בת 29 ומאד מעוניינת לעבור את הניתוח הנ"ל . הרופא שהגעתי אליו מאד ידוע ומנוסה וגם מאד יקרן... העניין הוא שקיבלתי הצעה לקבל הנחה משמעותית במחיר במידה ואסכים להשתתף במחקר שהוא עושה לאחר הניתוח . מה שאומר שאצטרך להגיע לבדיקת MRI שלוש פעמים בשנה שלאחר הניתוח , כמובן על חשבונו , כדי לבדוק שינויים בשד ולאבחון מוקדם של סרטן השד . מצד אחד אני זקוקה להנחה מצד שני הבדיקה מאד מפחידה אותי... קשה לי במקומות סגורים וגם לא בא לי שיזריקו לי שום חומר . הלבטים ממש קשים ואשמח לשמוע ממך אם יש יתרונות לעניין הזה . בהמון תודה מראש...

שלום יונית למזלך הניתוח הוא אסתטי ולא חובה לבצע אותו. יש לך אפשרות לחכות ואולי אופנת השדיים הגדולים תחלוף, או שמצבך הכלכלי יתבסס כך שהבחירות שלך יהיו חופשיות יותר. נכון להיום חשוב מאד לדעת מה המחקר בדיוק. האם מדובר בשתל מסוג חדש ? האם נוסה קודם בנשים ובכמה ומה היו התוצאות? האם מדובר בטכניקה ניתוחית חדשה? על כמה נשים היא כבר נוסתה ? מה הסיבוכים הנובעים מכך? ההנחה לא צריכה להיות הגורם שישכנע אותך לעבור תהליך של ניסוי. אני מציעה שתפגשי שוב עם הרופא החוקר ותבררי בדיוק מה המחקר. את צריכה לקבל ממנו את טופס החתימה להסכמה להשתתף במחקר.שם כתובים כל הפרטים הרלוונטים למחקר כפי שאושר ע"י ועדת הלסינקי לבצוע מחקרים בבני אדם. רק לאחר הבנה שלמה ומלאה בפני איזה סיכונים את עומדת תשקלי אם להשתתף. בהצלחה בהחלטותיך ד"ר תמי קרני

20/09/2008 | 20:35 | מאת: יונית

המחקר רוצה להוכיח שהשתלים לא גורמים לסרטן השד . לכן עושים בדיקה אחת לפני הניתוח ושתיים במהלך השנה שאחריו . אלו לא שתלים חדשים עד כמה שאני הבנתי . לגבי העובדה שהניתוח הוא אסתטי זה נכון אבל אני לא מחפשת חזה גדול אין לי כמעט כלום ואני כ"כ רזה שאני לא רואה בזה פריבילגיה אלא חובה . ה-MRI הוא לא בדיקה שטוב לעשות אותה? יש בה סכנות?

מנהלי פורום בריאות השד