גלולות וסרטן השד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

11/04/2009 | 20:57 | מאת: מזל

בס"ד מועדים לשמחה? ביתי בת 27 נוטלת גלולות זה כ6 שנים כאשר מידי פעם היא עושה הפסקה של חצי שנה לערך. אני דואגת מאד כי אני שומעת שיש קשר בין גלולות לסרטן השד? מאחר ושמעתי שזה עניין גנטי ברצוני להדגיש כי במשפחתנו אין את המחלה האמורה אך אני מאד דואגת? מה לעשות?

חג שמח לך מזל לא הוכח קשר בין נטילת גלולות למניעת הריון וסרטן שד. לפיכך נראה לי שחבל לדאוג, לגבי הנושא הגנטי רק ל10% מהחולות אנחנו יודעים לזהות את הגן הקשור לסרטן שד . אצל רוב החולות 90% אין את המוטציות הגנטיות האלו ובכל זאת הן חולות. כך שלא הייתי מחברת בין הסיכוי לחלות ובין אי נוכחות המחלה במשפחה או גלולות. אני מאחלת לך ולבני ביתך בריאות בברכה ד"ר תמי קרני כירורגית שד

מנהלי פורום בריאות השד