תוצאות ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

28/08/2012 | 22:27 | מאת: תמר

שלום. בת 50. באפריל 2012, בצעתי ממוגרפיה והממצאים לגבי שד ימין: רקמה פברוגלדנולרית -אסימטריה, לפי המראה שפיר מבחינה רנטגנית. קיימת סמיכות בלתי מוגדרת בזנב השד. רושם: הערכת הממצא: שפיר מבחינה רנטגנית. הומלץ לחזור על הבדיקה בעוד 6 חודשים לשד ימין בלבד. מה פרוש סמיכות בלתי מוגדרת בזנב השד? האם ה"שפיר" עלול לההפך לממאיר? האם לדרוש בדיקות נוספות בנוסף לממוגרפיה (אולטראסאונד, ביופסיה)?

תמר שלום סמיכות בלתי מוגדרת בעברית הרקמה צפופה יותר באיזור הזה. בלתי מוגדרת זהו התאור של המסתכל אפשר לשאול אותו למה התכוון בדבריו. שפיר אינו סרטן ולא הופך להיות כזה. אני חושבת שאין מקום למילה לדרוש. הבודק בין אם הוא רופא רנטגנולוג או כירורג/ית בד"כ כחלק ממקצועו יודע אם בדיקה נוספת אחרת תוסיף מידע, או נחוצה. אצליך צויינה בדיקת ביקורת עוד 6 חודשים. ליעוץ פרטני אני ממליצה לך לגשת לבדיקה כירורגית עם הצילומים עצמם לא רק הכתוב ולקבל תשובה עניינית הנוגעת לך אישית בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד