נמצאה פבראודנומה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

24/08/2012 | 23:10 | מאת: איריס

שלום, אני בת 18 ולפני כשלושה חודשים התגלה אצלי בשד ימין גוש של פבראודנומה בגודל של כ-4 ס"מ. הכירורג שאני נמצאת אצלו כעת וגם אז, אמר שאין צורך לבצע ביופסיה או ניתוח להוצאה. הרופא עצמו ראה את הממצעים מהאולטרסאונד (את הדף) אבל לא את הדיסק עצמו. הייתי אצלו שוב לפני כמה ימים בשביל לבקש הפניה לביופסיה כי הדבר לא מפסיק להטריד אותי מנטלית והוא עצמו "הלחיץ" ואמר "בשביל מה לעשות? סתם יכניסו מחט גדולה והרבה פעמים זה מסתבך ומתנפח ואז זה בעיות וניתוחים ודאגות אחרות". מה דעתכם על כל העניין? יש מקום לבקש דאגה של רופא נוסף או להתעקש על ביופסיה? חוץ מזה, אין עוד דרך לבצע את הביופסיה הזו חוץ מלהכניס את ה"מחט הגדולה" מבלי שזה יסתבך כמו שהוא אמר? ובלי שום קשר להיות במעקב באולטרסאונד.

איריס בוקר טוב אני מציעה שתחפשי חוות דעת כירורגית נוספת והסבר מפורט על מנת שתוכלי להחליט האם לנתח ולהוציא הממצא בשלמותו או לעשות מעקב ע"י US בעוד 3 חודשים בברכה ד"ר תמי קרני כירורגית

מנהלי פורום בריאות השד