רקמת שד שלישי

דיון מתוך פורום  בריאות השד

05/08/2012 | 19:36 | מאת: שרית

שלום רב, בשנתיים האחרונות (לערך) התנפח לי העור הפנימי של בית השחי הימני. מדובר בנפיחות בלבד בלי שום דבר. לפעמים הנפיחות מציקה. כשהייתי אצל שני רופאי משפחה הם אבחנו את זה כליפומה. גוש שומן בלי כלום. שהייתי אצל פלסטיקאית היא קבעה שזו רקמת שד שלישי שיש להסיר את זה בניתוח ותשאר צלקת. במהלך השנתיים הנפיחות השתנתה פעם גדלה ופעם קטנה. כמו מה זה יכול להיות? והאם להילחץ ולעשות בדיקות ממוגרפיה, ביופסיה וכדומה? מודה על התשובות, שרית.

שרית שלום אכן באיזור שאת מתארת יכול להיות שמדובר בשד עודף. אפשר לחיות עם זה . לפעמים כאשר זה מפריע מבחינה אסטטית ניתן להסיר את רקמת השד העודף. אני מציעה לגשת לבדיקה כירורגית לאבחן במה המדובר ורק אז לקבל החלטות בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד