תוצאות של הבדיקה: Intraductal carcinoma, grade 2-3

דיון מתוך פורום  בריאות השד

26/07/2012 | 17:28 | מאת: יפים

שלום, אמא שלי הובחנה כחולה בסרטן השחלות לפני 3 שנים עברה ניתוח וטיפול. היא עברה מסטקטומיה של השד הימני לפני 17 שנים היא עשתה בדיקת ממוגרפיה של שד שמאלי לפני 3 חודשים והכל היה Ok. מכיוון ש A125 קפץ מ 10 ל 20, היא עשתה בדיקת MRI וגילו גוש בגודל 1.2 סמ .היא נשלחה לביופסיה under MRI. זה תוצאות של הבדיקה: Intraductal carcinoma, grade 2-3. Hormonal receptors to follow. האם מדובר על Intraductal carcinoma in situ או פולשני (invasive)? מה זה אומר grade 2-3 ? לפי איזה שיטה? ומה זה Hormonal receptors to follow.? האם היא צריחה בדיקות אחרות ומה הטיפול המקובל? תודה רבה.

יפים שלום מן הראוי להציג כל השאלות הללו לרופא המטפל. אני יכולה להניח שמדובר בגידול חודרני שכן אם הפתולוג היה חושב שזה IN SITU הוא היה כותב זאת . הדרוג הוא 1-3 Hormonal receptors to follow אומר שנעשתה הבדיקה לקולטנים הורמונליים אך אין עדיין תשובה והיא תשלח בהמשך. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד