התיעצות בקשר לסרטן בשד לאשה בת 94

דיון מתוך פורום  בריאות השד

22/07/2012 | 14:55 | מאת: שוורץ רוזמונד

אמא שלי תיהיה בת 94 בינואר.גרה בצרפת.גילתה גוש בשד.היא חיה לבד,דואגת לבשל לעצמה.יש לה עזרה בנקיון פעמיים בשבוע.חוץ מכאבים בגב וברגליים היא צלולה ומרגישה טוב.אחי שגר קרוב דואג לכל הקניות ולכל מה שחסר לה.הוא לקח אותה לרופא משפחה שהפנה אותו לרופא נשים שהפנה אותו לכירורג נשים שאמרו שזה סרטן.הכירורג בלי סנטימנטים אמר לאמי שהיא צריכה לעשות ביופסיה ושיתכן שצריך לכרות לה את השד ואו לקחת כדורים עם כל הסמפטומים.שאלתי :האם בגיל הזה יש לטפל? האם לא משנה תוצאות הביופסיה להגיד לה שאין שום דבר דחוף ולתת לה לחיות כמו שהיא חיה היום.מאוד חשוב לה איך היא נראת.עד היום יש לה שער ארוך עד לכתפיים ואם נושר יותר מרגיל משתמשת מכל מיני תכשירים.תודה על יתיחסותכם.מחכה לתשובה בכליון עניים.אני כנרא אסע אליה בקרוב.

שלום רזמונד שוורץ שאלתך מאד מעניינת רופאים בהבט אתי. הרצון לעשות טוב ולעומת זאת הסיכון לנזק כתוצאה מההליך הרפואי. השאלה האם לטפל בסרטן או כל מחלה אחרת בגיל המבוגר היא שאלה מתאימה,וראשית נשקלת לפי המצב הגופני הכללי של הזקן, מה תוחלת החיים הצפויה ומה הסיכון של המחלה עליה דנים להחמיר את איכות חייו או לקצר אותם. התשובות לשאלות אלו אפשר לקבל מרופא מטפל המכיר את החולה. לאחר תשובות אלו אם האיש או האישה במצב מנטלי תקין צריך לתת להם הנתונים ולבקש את החלטתם לגבי הרצון להיות מטופל או לא. והיה ואין להם היכולת המנטלית להחליט צריך לעשות תהליך משפטי למינוי אפוטרופוס גוף לקבלת החלטות אלו. נשמע לי מדבריך שתוכלו להוועץ הבנים עם האם ולאחר קבלת הערכה הנ"ל להחליט נכון בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד